Ratsastuskouluasiakkaalle

Rovaniemen Ratsastuskeskuksen ratsastuskoulu tarjoaa turvallista ja laadukasta opetusta kaikentasoisille ratsastajille heille sopivissa tasoryhmissä. Meillä on käytössä vakioratsastajille kausipaikat ja ratsastuskoulun vuosi jakautuu kevät-, kesä- ja syyskauteen.
Minitunneilla lajiin ja hevosiin voivat tutustua kaikenikäiset ratsastajat. Alkeisryhmään toivotamme tervetulleeksi yli 7-vuotiaat uudet ratsastajat, joilla on pohjalla hevoskokemusta mini- ja hevostaitotunneiltamme. Alkeisryhmät soveltuvat lapsille sekä aikuisille.
Säännöllisesti ratsastaville tarjoamme kausipaikan tai säännöllisiä yksityis– ja pienryhmätunteja. Meillä säännöllisesti ratsastavan henkilön tulee kuulua johonkin ratsastusseuraan tai hänellä tulee olla Green Card -kortti, sillä olemme Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli. Mikäli haluat ratsastaa satunnaisesti, voit varata yksityistunteja tarpeesi mukaan.

Opetuskäytössämme on 13 erikokoista koulutettua opetuskäyttöön soveltuvaa hevosta sekä ponia. Hevosten hyvinvoinnista pidetään huolta sopivalla hoidolla, sopivin työtehtävin ja porrastetuin lomin läpi vuoden. Hyvin hoidettu ja johdonmukaisesti koulutettu sekä ratsastettu hevonen jaksaa tehdä työnsä hyvin.

Ratsastuskoulun tunnit pyörivät ympäri vuoden mahdollistaen yhtenäisen oppimisen ja kehityksen. Tehtävät ratsastustunneille valitaan tukemaan koko ryhmän kehittymistä. Jokaiselle kaudelle opettajat valitsevat sekä ryhmälle että ratsastajille henkilökohtaisesti sopivat tavoitteet taidonoppimisessa. Tavoitteisiin pääsemiseksi tehtäviä vaikeutetaan porras kerrallaan, sopivasti jo opittua kerraten. Unohtamatta että oppimisen tulee olla myös hauskaa ja tarjota nautintoa!

Ratsastusryhmät kootaan samantasoisista ja -henkisistä ratsastajista, joille on helppoa asettaa niin yhteiset tavoitteet kuin sopivat tuntiaiheet. Tunneilla harjoitellaan ryhmän tarpeiden mukaan aina perustaitoja kouluratsastuksen saralla, mutta myös esteratsastuksen lajityypillistä erikoistekniikkaa. Lisäksi maastoilemme tallin pihapiirin tuntumassa ja kesäisin meillä on oma uittoranta, jossa pääsemme pulikoimaan helteellä hevosten kanssa.

Lisätietoa ratsastustunneista saat kysymällä!

Ohjeet ratsastustunneille ja pelisääntömme

Ratsastustunteja voi varata arkisin toimiston numerosta 044 348 2640 tai sähköpostitse osoitteesta info@rork.fi  Mikäli emme ehdi vastata puhelimeen, laita meille viesti – palaamme asiaan.

Varatessasi tunnin kerrothan rehellisesti ikäsi sekä ratsastushistoriasi ja siten taitotasosi että kokosi ja mahdolliset muut erityistarpeesi (allergiat, sairaudet, pelkotilat…). Nämä seikat vaikuttavat siihen minkälaisen hevosen sinulle varaamme.

Kun tulet tunnille, ilmoittaudu toimistoon ajoissa ja maksa tuntisi etukäteen. Maksuvälineinä meillä käy pankkikortti ja Tyky-kuntosetelit sekä muut maksutavat, jotka on lueteltu Hinnasto-sivullamme.

Tallillamme on käytössä kausijärjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että vakiotuntilaiset ratsastavat kausipaikalla. Kausipaikalla saat tunnin edullisemmin verratessa irtotuntien ostamiseen. Kesken kauden pääsee mukaan ja jos ratsastat kauden loppuun, niin saat kausihinnalla kaikki tunnit. Mikäli lopetat ratsastamisen meillä kesken kauden, kausimaksua ei palauteta. Kausipaikalla ratsastavan asiakkaan tulee kuulua johonkin ratsastusseuraan tai hänellä on Green Card -kortti. Lisätietoja tästä löydät Suomen Ratsastajainliiton sivuilta.
Jos et halua vakituista ratsastustuntia, voit käydä yksityistunneilla.

Mikäli et pääse varaamallesi tunnille, peruthan tuntisi viimeistään edeltävänä päivänä klo 20 mennessä. Sairaustapaukset käsittelemme erikseen. Niistäkin on ilmoitettava heti, kun perumistarve on ratsastajan tiedossa. Perumattomat tunnit merkitään ratsastetuiksi. Tunti perutaan joko tekstiviestillä tai Whatsapp-viestillä toimiston numeroon +358 44 348 2640. Peruuttaessasi tuntisi ilmoita perutun tunnin päivämäärä ja kellonaika.

Mikäli olet joutunut perumaan tavanomaisen viikkotuntisi ja olet kausiasiakkaamme, tulee sinun varata itsellesi korvaava tunti. Tee se mahdollisuuksien mukaan samalla, kun perut tuntisi tai mahdollisimman pian sen jälkeen, jotta tunti ei jää käyttämättä. Varatessasi korvaustuntia ilmoita mille perutulle tunnille varaat korvausta, esimerkiksi ”Haluaisin varata korvaustunnin perutulle tunnille 18.7. klo 17-18.” Ratsastuskoulu voi tarjota sinulle joko korvaustuntia joltain toiselta viikkotunnilta tai erikseen kootulta korvaustunnilta.

Talvella pakkasrajamme on -20 astetta, alkeisryhmien kanssa -15 astetta. Mikäli tallilla on tätä kylmempää tai odotetaan tuntien alkaessa olevan kylmempää, ratsastustunnit perutaan. Tästä ilmoitetaan tallin kotisivuilla kohdassa ”Ajankohtaista” .

Seuraa tallin ilmoitustaulun julkaisuja. Yleisinä pyhäpäivinä emme pidä tavanomaisia tunteja. Erikoisohjelmaa voi kyllä olla.

Meiltä voi ostaa lahjakortteja palveluihimme. Kaikissa lahjakorteissa käyttöaika on 6 kuukautta lahjakortin ostopäivästä.