Ratsastamaan?

Rovaniemen Ratsastuskeskuksen ratsastuskoulu tarjoaa turvallista ja laadukasta opetusta kaikentasoisille ratsastajille heille sopivissa tasoryhmissä. Meillä on käytössä vakioratsastajille kausipaikat ja ratsastuskoulun vuosi jakautuu kevät-, kesä- ja syyskauteen. Mikäli olet uusi harrastaja tai palaamassa lajiin pitkän tauon jäljiltä, meillä pääset liikkeelle mini- ja hevostaitotuntien kautta!


Minitunneilla lajiin ja hevosiin voivat tutustua kaikenikäiset ratsastajat. Alkeisryhmään toivotamme tervetulleeksi yli 7-vuotiaat uudet ratsastajat, joilla on pohjalla hevoskokemusta mini- ja hevostaitotunneiltamme. Alkeisryhmät soveltuvat lapsille sekä aikuisille. Minitunnit ovat 22€/30 min/ratsastaja ja hevostaitotunnit ovat 17€/60 min/osallistuja.
Minitunteja meillä järjestetään pääsääntöisesti viikottain, hevostaitotunteja kuukausittain. Ajankohtaisimmat päivitykset näistä tunneista löydät Instagrammistamme sekä Facebookista tai tiedustelemalla tallin toimiston numerosta.

Minitunnit
Minitunnit ovat 30 minuutin pienoisratsastustunteja, jotka sopivat kaikenikäisille ratsastajille, joilla on vähän tai ei ollenkaan ratsastuskokemusta. Minitunneilla ratsastajilla on tallin puolesta oma avustaja ja tunneilla harjoitellaan samoja asioita, mitä alkeisryhmässäkin. Minitunneilla käyminen on meillä edellytys alkeisryhmään pääsemiseksi.

Hevostaitotunnit
Hevostaitotunnit ovat 60 minuutin kestoisia hetkiä, joissa keskitytään hevosen kanssa toimiseen ja olemiseen. Niissä harjoitellaan jokapäiväisiä toimia: hevosten hoitamista, käsittelyä, taluttamista ja varustamista. Ratsastaminen on vain pieni osa hevosen kanssa toimimista, sillä hevonen on hyvin kokonaisvaltainen eläin. Hevostaitotunneilla harjoitellaan alkeita ja perustaitoja hevosen kanssa kommunikoinnista, mikä on perusedellytys ratsastustaitojen kehittymisen kanssa. Hevostaitotunneilla käyminen on meillä edellytys alkeisryhmään pääsemiseksi.